رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با بیان گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی این جمعیت در ماموریت اربعین ۱۴۰۲، اعلام کرد که راهپیمایی امسال علیرغم افزایش شمار زائران در وضعیت ایمنی و سلامت بهتری در مقایسه با سالهای قبل برگزار شده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه طرح سلامت و امداد و نجات اربعین ۱۴۰۲ از سوی جمعیت هلالاحمر رسما از تاریخ ۲۷ مرداد ماه امسال برابر با اول ماه صفر آغاز شده و تا ۱۷ شهریورماه امسال برابر با ۲۲ ماه صفر ادامه داشت، گفت: آمادگی جمعیت هلال احمر تا پایان ماه صفر نیز تداوم خواهد یافت و خدمات این جمعیت در کشور عراق به زائران ارائه میشود.
وی افزود: همزمان با اجرای این طرح، طرحهای ویژه هلال احمر در مشهد و محورهای منتهی به خراسان رضوی نیز به مناسب سالگرد شهادت امام رضا (ع)، نیز اجرا میشود.
کولیوند گفت: در داخل کشورمان ۱۳۳۱ مرکز و پایگاه عملیاتی امداد و نجات و همچنین ۱۸ مرکز امداد هوایی با ۱۸ فروند بالگرد نیز برای انجام ماموریتهای پشتیبانی در آمادهباش کامل قرار داشتند.
وی با بیان اینکه ۱۵ قرارگاه مرزی شامل ۹ قرارگاه درون مرزی و شش قرارگاه برون مرزی در طول اجرای طرح ویژه اربعین ۱۴۰۲ از سوی جمعیت هلال احمر ایجاد شد، اظهارکرد: همچنین ۱۸۶ پست موقت و سیار نیز در داخل ایران و در کشور عراق برپا شد.
مشارکت ۲۲ هزار نیروی متخصص و داوطلب در طرح اربعین هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان از مشارکت بیش از ۲۲ هزار نیروی تخصصی کادر و داوطلب جمعیت هلال احمر در ماموریت اربعین ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در طرح امسال ۵۴۸۶ دستگاه خودروی عملیاتی به کار گرفته شد. همچنین حدود ۱۴۰ دستگاه خودروی کاپوتاژ شده شامل ۳۳دستگاه تریلی، ۹دستگاه کامیونت ایسوزو برای حمل داروها، ۱۰دستگاه خودرو فرماندهی، ۸۰دستگاه آمبولانس و شش دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز در کشور عراق به کار گرفته شد.
کولیوند با بیان اینکه یکی از تفاوتهای ماموریت جمعیت هلال احمر در راهپیمایی اربعین امسال ارتقاء انسجام در ارائه خدمات درمانی و امدادی به زائران حسینی در دو سوی مرزهای ایران و عراق بود، گفت: برای اربعین ۱۴۰۳ نیز جمعیت هلال احمر از حالا اقدامات خود را آغاز کرده و با آسیبشناسی ماموریت اربعین ۱۴۰۲ تلاش خواهیم کرد تا مشکلات موجود را رفع کرده و خدمات خود را ارتقا دهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان افزایش هماهنگی با طرف عراقی را نیز از دیگر اقدامات انجام شده از سوی هلال احمر برای ماموریت اربعین ۱۴۰۲ دانست و گفت: یکی از توافقات اجازه اعمال جراحی توسط پزشکان ایرانی در بیمارستانهای عراقی بود. این نخستین بار است که پزشکان داوطلب هلال احمر در خاک عراق، صرفا در ایام اربعین، اجازه انجام جراحی یافتند. علاوه بر اینها امسال حضور اتوبوس آمبولانس، آمبولانس و خودروهای امدادی هلال احمر کشورمان در خاک عراق تسهیل شد، که این موارد در سالهای گذشته وجود نداشت.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان در پاسخ به اینکه خدمات و امکانات جمعیت هلال احمر در ماموریت اربعین ۱۴۰۲ چه تفاوتی با سالها قبل داشت، گفت: در نتیجه اقدامات و هماهنگیهای انجام شده، تعداد درمانگاهها و همینطور تعداد کادر درمان داوطلب در اربعین امسال دو برابر شد. به طوریکه بیش از چهار هزار پزشک متخصص، عمومی، پرستار، ماما و بهیار و امدادگر در مراکز درمانی هلال احمر کشورمان در شهرهای نجف، کربلا و مسیر بین این دو شهر مستقر شدند.
وی ادامه داد: همچنین ۱۶۰۰ پزشک و پیراپزشک داوطلب با حضور به شکل سیار در مسیر نجف تا کربلا توانستند بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار خدمت پزشکی را به راهپیمایان حسینی ارائه کنند. از طرفی در داخل کشور هم امدادگران هلال احمر علاوه بر پوشش حوادث داخلی، در مرزهای ۹ گانه داخلی در شرق و غرب کشور، در خدمت به زائران حاضر و در آماده باش کامل بودند.
کولیوند افزود: تفاوت دیگر نیز این بود که در اربعین امسال طی مذاکرات صورت گرفته با کشور عراق، علاوه بر حضور جراحان ایرانی در چند بیمارستان عراق، تیمهای بهداشتی عراق و ایران با همکاری یکدیگر بر تمامی موکب ها نظارت کردند و حتی برخی از موکب های متخلف را پلمب کردند.
استقرار امدادگران هلال احمر ایران در جادههای عراق
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان درباره امدادرسانی به حوادث ترافیکی نیز گفت: با توجه به پیشبینی حوادث ترافیکی در مرزها و مسیر مرزها تا کربلا و نجف، جمعیت هلال احمر در هر ۱۰۰ کیلومتر، پایگاه امدادی خود را در کشور عراق مستقر کرد. همچنین در مسیرها و نقاط پر حادثه کشور عراق نیز اتوبوس- آمبولانس هلال احمر مستقر شد تا و در صورت وجود مصدومان بدحال هرچه سریعتر نسبت به اعزام مصدومان برای ادامه درمان در داخل کشورمان انجام شود.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه امسال نگرانیهای زیادی بابت گرمازدگی زائران وجود داشت، جمعیت هلال احمر اقدام به ایجاد تونلها و اتاقکهای هوای خنک در مرزها و کشور عراق کرد، تا زائران بتوانند با حضور در آن دمای بدن خود را به تعادل رسانده و از گرمازدگی جلوگیری کنند.