معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برنامهریزی اعزام زائران به حج تمتع منوط به نهایی شدن مذاکرات و امضای تفاهمنامه حج ۱۴۰۰ است، گفت: انتظار میرود عربستان هر چه زودتر مذاکرات حج تمتع سال آینده را ...
اکبر رضایی، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ما به عنوان متولی اعزام زائران به حج تمتع باید آمادگی لازم را برای تشرف زوار به حج ۱۴۰۰ داشته باشیم، اظهار داشت: حج تمتع امسال از سوی عربستان فقط برای ساکنان این کشور برگزار شد و ما پس از تعطیلی حج تمتع امسال، برنامهریزی برای حج سال آینده را آغاز کردیم.
برنامهریزی اعزام زائران به حج تمتع منوط به نهایی شدن مذاکرات و امضای تفاهمنامه حج ۱۴۰۰ است
وی با بیان اینکه ایران آمادگی کامل برای مسائل اجرایی حج تمتع را دارد، افزود: با توجه به اینکه هنوز تفاهمنامه حج ۱۴۰۰ با عربستان به امضای طرفین نرسیده است، نمیتوانیم وضعیت روشنی درباره مسائل حج سال آینده ترسیم کنیم. البته نه تنها ایران، بلکه سایر کشورهای اسلامی هم تا زمان انعقاد تفاهمنامه نمیتوانند به درستی تصمیمگیری کنند.
رضایی با اشاره به اینکه برنامهریزی برای اعزام زائران به حج تمتع منوط به نهایی شدن مذاکرات و امضای تفاهمنامه حج ۱۴۰۰ است، خاطر نشان کرد: هر ساله در این ایام مذاکرات حج تمتع نهایی میشد. بنابراین، انتظار میرود عربستان هر چه زودتر مذاکرات را نهایی و تفاهمنامه حج تمتع منعقد کند تا کشورها در زمان مناسب و کافی به برنامهریزی پرداخته و زائران نیز با آمادگی به این سفر معنوی تشرف یابند.
مهمترین مسأله در حج تمتع سال آینده سلامت زائران است
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه کرونا همه دنیا را تحتالشعاع قرار داده است، گفت: مهمترین مسأله در حج تمتع سال آینده سلامت زائران است. به همین دلیل مباحث اجرایی حج نیز متناسب با این امر پیگیری خواهد شد تا زائران بدون دغدغه به این حج تمتع مشرف شوند.
حج تمتع امسال به دلیل شیوع کرونا فقط برای حدود ۱۰ هزار ساکن عربستان با رعایت نکات بهداشتی برگزار شد و عربستان از پذیرش زائر خارجی امتناع کرد. این امر در حالی بود که بسیاری از کشورها به دلیل اطلاعرسانی نکردن درباره وضعیت حج آمادگی لازم برای اعزام زائران به حج تمتع را داشتند که عربستان حدود دو هفته قبل از آغاز عملیات حج تمتع از نپذیرفتن زائر خارجی خبر داد. همین امر موجب اعتراض برخی از مسؤولان حج کشورها شد.
وضعیت حج تمتع ۱۴۰۰ نیز همچنان از سوی سعودیها مشخص نیست و با وجود اینکه بسیاری از کشورها در سالهای گذشته تا این ایام تفاهمنامه حج را امضا کرده و از سهمیه خود برای تشرف به حج تمتع مطلع بودند، عربستان تاکنون از هیچ کشوری برای تفاهمنامه حج تمتع دعوت نکرده و اظهارنظری نیز درباره وضعیت حج تمتع نداشته است.