براساس آخرین دستورالعمل ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت دولت عربستان، زائرینی که از کشورهای مختلف برای انجام عمره و زیارت حرم شریف نبوی عازم آن کشور می باشند می بایست قبل از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون در مقابل برخی از بیماری ها اقدام نمایند.
براساس این دستورالعمل برخی از واکسن ها مانند واکسن مننژیت از الزامات سفر بوده و برخی نیز مانند واکسن آنفلوآنزای فصلی تنها توصیه به تزریق آن پیش از سفر گردیده است.
بدین منظور ترتیبی اتخاذ فرمائید تا به زائرین عزیز عمره گزار و مدیران محترم دفاتر زیارتی و کاروان ها به نحو مقتضی اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد تا کلیه زائرین و عوامل اجرائی پیش از عزیمت به عربستان و در فاصله زمانی تعیین شده در این دستورالعمل نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام نمایند.
اگرچه مسئولین وزارت بهداشت عربستان از ابتدای شروع عمره تا کنون در مبادی ورودی آن کشور اقدام جدی جهت کنترل کارت واکسیناسیون عمره گزاران انجام نمی دهند، لیکن مطابق ضوابط اعلام لازم است نسبت به اطلاع رسانی موضوع به زائرین اقدام نموده و بر اساس اعلام قبلی ، مرکز پزشکی هلال احمر نیز واکسن مننژیت را به میزان کافی تامین کرده و از طریق مراکز هلال احمر استان ها تلقیح آن را به متقاضیان انجام می دهد که شیوه آن به شرح زیر است :
الف) انجام واکسیناسیون مننژیت چهار ظرفیتی (ACWY135) حداقل 10 روز قبل از سفر برای کلیه عمره گزاران بالای یکسال ضروری بوده و می بایست در زمان مناسب انجام و هنگام سفر کارت زرد رنگ آن همراه زائر و در دسترس وی باشد.
تذکر:
افرادی که در سال های قبل واکسن چهار ظرفیتی مننژیت را تزریق نموده اند، درصورتیکه واکسن مذکور از نوع پلی ساکاریدی باشد برای مدت 3 سال و اگر از نوع کونژوگه باشد برای مدت 5 سال از زمان تلقیح اعتبار دارد. لذا وزارت بهداشت عربستان اعلام نموده که چنانچه نوع واکسن در کارت واکسیناسیون درج نشده باشد، مدت اعتبار آن را 3 سال از تاریخ تزریق واکسن در نظر می گیرد.
ب) توصیه شده که عمره گزاران پیش از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون آنفلوآنزای فصلی مطابق دستورالعمل های وزارت بهداشت کشور خود اقدام نمایند.